juletreparken på holtet
Fotocredit: Dag Sjøberg

Juletreparken på Holtet må bevares

Dag Sjøberg og Nordstrand MDG mener parker og grøntarealer er sentralt for et bærekraftig og urbant liv. Juleteparken på holtet er derfor viktig å bevare for å sikre et godt og grønt lokalmiljø.

16. august 2023

Arkitekt Lars Holm uttaler i Nordstrands Blad 13. august at Juletretomta på Holtet ikke egner seg som park. Han synes at Juletretomta bør nedbygges med blokker fremfor å forbli et grøntområde. Han er mer opptatt av å utvikle og selge boliger enn å sørge for gode bomiljøer.

Jeg trekker hans kompetanse i tvil når det gjelder å tenke helhetlig. Holm er mer opptatt av bygninger enn mennesker. En som har kompetanse på parker er landskapsarkitekt Svein Erik Bergem, som har laget detaljerte skisser om hvordan en park på Juletretomta kan utvikles og som sier i et oppslag i Nordstrands Blad at grøntområder er «helt avgjørende for urbant liv».

Det er ingen tvil om at de fleste på Holtet ønsker park. Vi i «Juletreparkens venner» fikk 850 signeringer etter få uker på et innbyggerinitiativ. Vi satte ut benker i 2021 som har blitt flittig brukt siden. Nordstrand MDG har fått Oslo MDG til å programfeste omregulering av Juletretomta fra bolig og næring til park- og friareal. Vi forventer at en slik omregulering blir del av byrådserklæringen hvis MDG blir del av byrådet etter valget.

Opprinnelig publisert i Nordstrand Blad 16.08.2023

https://www.noblad.no/juletreparken-pa-holtet-ma-bevares/o/5-56-722488